Πρόγνωση καιρού Αττικής, (041330B)

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
Συννεφιασμένος είναι ο καιρός στην Αττική το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ ο ήλιος κάνει την εμφάνισή του κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία στο κέντρο είναι στους 13-14 βαθμούς. Από το απόγευμα και μετά θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, περισσότερες αργά το βράδυ. Μέσα στη νύχτα προς την Κυριακή, ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και, σταδιακά, στα υπόλοιπα ορεινά. Λίγο πριν την παύση των φαινομένων, ίσως χιονίσει και σε περιοχές της της βόρειας και δυτικής Αττικής με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Τοπική καταιγίδα ίσως εκδηλωθεί το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς, στη Μεγαρίδα έως μέτριοι, με στροφή αργά το βράδυ σε βόρειους με ενίσχυση.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023
Βελτιώνεται ο καιρός κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί θα βρει την Αττική με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Μετά το ξημέρωμα και κατά τη διάρκεια του πρωινού, όμως, ο καιρός θα επιδεινωθεί από τα βόρεια και ανατολικά και θα εκδηλωθεί χιονόνερο και, πιθανώς, χιονοχάλαζο στα ανατολικά παραθαλάσσια και, σύντομα, χιονοπτώσεις που σύντομα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος του νομού με ταυτόχρονη πιθανή εκδήλωση χιονοκαταιγίδας στην έναρξη των φαινομένων. Θα υπάρχουν, όμως, και διαστήματα με χιονόνερο κυρίως στα παραθαλάσσια του Σαρωνικού και τα πολύ νότια τμήματα του νομού, καθώς και διαστήματα με χιονόνερο και σε περιοχές με υψόμετρο <100 μέτρων κυρίως από το λεκανοπέδιο και ανατολικότερα, κυρίως τις πρώτες ώρες των φαινομένων. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα το μεσημέρι και ένα μέρος του απογεύματος κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, ενώ μετά θα αποκτήσουν διαλείποντα χαρακτήρα και θα υπάρχουν διαστήματα με βελτιωμένο καιρό, λιγότερα στα δυτικά αυτή τη φορά. Νέο κύμα χιονοπτώσεων από αργά τη νύχτα (βλ. παρακάτω). Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί, τοπικά στα ανοιχτά έως θυελλώδεις, με τάση για πρόσκαιρη στροφή σε βόρειους- βορειοανατολικούς προς το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο κέντρο της Αθήνας από 1-2 έως 7 βαθμούς, με τη μέγιστη να σημειώνεται στην αρχή του 24ώρου.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023
Νέο κύμα χιονοπτώσεων θα εκδηλωθεί από τις πρώτες ώρες της ημέρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και κατά διαστήματα ισχυρά. Από το πρωί και μετά, ο καιρός θα είναι γενικά βαρύς στα βόρεια και θα σημειώνονται χιονοπτώσεις, κατά διαστήματα ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με διαστήματα χιονοπτώσεων, κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί με στροφή σε βόρειους-βορειοανατολικούς προς το βράδυ, οπότε και θα πνέουν έως και θυελλώδεις στα ανοιχτά. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 0-1 έως 3 βαθμούς.

-----

Προηγούμενες προγνώσεις - TLDR

Πρόγνωση καιρού Αττικής, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, 14:00

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023:
Συννεφιασμένος είναι ο καιρός στην Αττική το μεσημέρι και εκδηλώθηκαν λίγες τοπικές ψιχάλες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ο καιρός ανοίγει μετά τις 2μμ και οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στο κέντρο έχει φθάσει τους 11C περίπου και θα σημειώσει μικρή σταδιακή πτώση προς το βράδυ.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023:
Νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα, πιθανή καταιγίδα στο Σαρωνικό, και χιονοπτώσεις κυρίως στην Πάρνηθα και τα δυτικά ορεινά του νομού. Τη νύχτα, και πριν την πλήρη εξασθένηση των φαινομένων, θα χιονίσει για λίγο και στα υπόλοιπα ορεινά και, πιθανώς, σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Αττικής. Γενική πρόσκαιρη βελτίωση κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από, γενικά, δυτικές διευθύνσεις, με στροφή σε βόρειους και ενίσχυση στα ορεινά και το νότιο Ευβοϊκό από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο κέντρο από 6 έως 13 βαθμούς.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023:
Νεφώσεις αυξημένες στην Τροιζηνία και τα βόρεια του νομού που γρήγορα θα πυκνώσουν και από τις πρωινές ώρες θα αρχίσει χιονόνερο ή λιγάκι χιονοχάλαζο στα βόρεια και ανατολικά παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως στα βόρεια του νομού. Καθώς η θερμοκρασία θα σημειώνει πτώση μέσα στην ημέρα και η επιδείνωση θα συνεχίζεται, το χιονόνερο θα περιοριστεί στις παραθαλάσσιες περιοχές και σε αυτές με υψόμετρο μικρότερο των 100-150 μέτρων, με κάποιες εναλλαγές χιονόνερου και χιονιού και σε περιοχές με υψόμετρο έως τα 150-200 μέτρα του λεκανοπεδίου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους ισχυρά έως το απόγευμα κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, ενώ μετά το μεσημέρι θα αποκτήσουν περισσότερο διαλειμματικό χαρακτήρα και οι μπόρες θα εστιάζονται πιθανότατα κυρίως στα δυτικά. Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται τη νύχτα με γενίκευση των χιονοπτώσεων και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα ενισχυθούν γρήγορα σε πολύ ισχυρούς και, στα ανοιχτά του νότιου Ευβοϊκού, θυελλώδεις, με στροφή σε βόρειους-βορειοανατολικούς από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο κέντρο της Αθήνας από 2 έως 7 βαθμούς, με τη μέγιστη να εκδηλώνεται στην αρχή του 24ώρου.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023:
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα (031400B) προγνωστικά δεδομένα, αναμένονται χιονοπτώσεις από τις πρώτες ώρες του 24ώρου που θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Από το πρωί, θα υπάρχουν και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό, κυρίως στα δυτικά. Ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση από το απόγευμα και μετά.


Αποποίηση ευθύνης: Η παρούσα αποτελεί ερασιτεχνική πρόγνωση. Οι αναγνώστες καλούνται να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικές με το σχεδιασμό δραστηριοτήτων και την προστασία της ζωής και της περιουσίας μόνο αφού συμβουλευτούν προγνώσεις καιρού των επίσημων κρατικών φορέων.